Om Banken

Ærverdige Banken i Strandgata 41 ble opprinnelig tegnet av Hamararkitekten Bredo Greve, på oppdrag fra Oplandske kreditbank, i 1913. Nå totalrenoveres det og bygges om. Når det står ferdig, vil den historiske fasaden inneholde 15 moderne leiligheter.

I århundret etter oppføringen er bankbygget ombygget i to omganger tidliger – i 1949 og 1980 – men byggets jugendstil og karakter er blitt bevart og videreført.

Nå får den historiske bankbygningen helt nye overflater, konstruksjoner og tekniske anlegg. Men selv om byggets tekniske stand blir moderne, er det lagt stor vekt på at byggets historiske stil og kvaliteter skal bevares.

Når prosjektet er ferdig, vil bygget romme til sammen 15 nye leiligheter med flott utsikt over Mjøsa. God etasjehøyde og moderne interiør bidrar til at alle leilighetene fremstår som romslige, luftige og eksklusive.

«Fremtidens bygg er allerede bygget», sier man ofte, og det er ikke uten grunn. Ombygging og transformering av eksisterende bygg er en av de viktigste oppgavene vi som arkitekter kan jobbe med fremover.

Gjenbruk av bygninger er miljøvennlig og klimasmart, og bevaring av spor etter byens historiske utvikling gir oss mennesker omgivelser som har historisk dybde og stedsidentitet. 

Fra «taket av Hamar» kan du se milevis over Mjøsa.